Cadaques
Cadaques
Cadaques
Cadaques
Cadaques
Cadaques
Cap de Creus
Cap de Creus
Cap de Creus
Cap de Creus
Cap de Creus
Cap de Creus
Port Lligat
Port Lligat

Cap de Creus i Cadaqués


Prepara't, anem a la recerca del sabor 100% Mediterrani, anem a Cadaqués! Un poble amb un entorn privilegiat de fons, el mar, i on es produeix com en les pintures de Dalí, on les aparences són enganyoses i les sorpreses van apareixent pels diferents racons.

Visitarem el seu nucli antic i deixarem perdre pels seus laberíntics carrers pavimentats i pintats de blanc.

El poble, d'origen medieval, conserva l'antic baluard de les seves muralles i que avui ja ha quedat perfectament integrat en les noves construccions. Passejant pel barri vell, descobrirem què és el "Rastell" i per a què serveix.

Visitarem el punt més alt del poble, l'església de Santa María de Cadaqués, on podrem gaudir d'una magnífica vista del poble i la seva badia amb les seves illes, i serà allà, on ens esgarrifarem amb les històries dels atacs pirates a mans el pirata turc Barbarroja.

Observarem per tot el poble una gran varietat d'estils arquitectònics i veurem com s'entrellacen amb la història de la ciutat.

Hi ha grans joies d'estil modernista, construïdes per cadaquesencs que va es feren rics durant la seva estada a Amèrica, tot i que, com veurem, molts van preferir els estils arquitectònics imperants a la Cuba del moment i van deixar de banda el Modernisme.

Veurem també escultures repartides per tot el municipi, són un homenatge a artistes i intel.lectuals destacats que han residit una temporada o viscut al poble tota la seva vida, aquí, l'exemple més destacat és Salvador Dalí.

Un poble de somni, amb una ubicació fantàstica i un escenari natural privilegiat, però això no és tot. T'agradaria visitar la fi del món?

La fi del món es troba al Parc Natural Cap de Creus, el punt més oriental de la península Ibèrica. Aquest paratge fou declarat parc natural al 1998, es un paratge únic a Espanya. Nombroses espècies protegides d'animals i plantes, únics en el món viuen en aquest lloc.

La seva costa, amb un altíssim valor paisatgístic, amb impressionants penya-segats i un paisatge llunar, amb cales amagades i petites illes, és conegut com un paradís per als excursionistes.

A la punta Cap de Creus, trobem el seu far llegendari sobre un penya-segat d'infart, lloc on es van rodar els escenaris de la pel.lícula El faro del fin del mundo basada en la novel.la de Jules Verne.

És un lloc màgic, impressionant, místic i amb una particular bellesa llunar que colpeix el cor de tots els que el visiten.

En definitiva, un gran teatre natural ple d'il.lusions òptiques que ha inspirat pintors i escriptors al llarg de la nostra història. T'atreveixes a deixar-te portar per la inspiració?