Gràcia
Gràcia
Gràcia
Gràcia
Gràcia
Gràcia
Gràcia
Gràcia
Gràcia
Gràcia
Gràcia

La Gràcia revolucionària i gitana


Aquesta visita és un recorregut introspectiu en el temps, es comença a la Revolució Industrial, passem per la Guerra Civil i finalitzarem amb la transformació del barri durant l'època contemporània més recent. On? Al barri de Gràcia! Lloc de naixement d'obrers i rumbers!

El pas de la Gràcia rural a la Gràcia urbana va ser molt ràpid, es van cremar etapes ràpidament sense mirar cap enrere, veurem com ràpidament amb la industrialització van arribar les fàbriques als voltants del barri, així com les primeres cases per als obrers, molts nouvinguts del camp buscant una vida millor a la gran metròpoli.

Patirem l'horror dels bombardejos de la Guerra Civil al visitar un parell de refugis antiàeris que avui encara estan oberts i ens recorden el que mai ha de ser oblidat.

I poc a poc, descobrirem el present del barri caminant pels seus animats carrers i places, exemple clar de la vida de la Vila de Gràcia és la plaça del Diamant, on reviurem les històries de la Colometa a la novel.la Mercè Rodoreda, novel.la costumista que reflecteix a la perfecció la vida de Gràcia durant la postguerra i les dificultats econòmiques d'un temps negre al barri.

Per descomptat, no passarem per alt els carrers que envolten la plaça del Raspall, és el que s'anomena popularment com la Gràcia Gitana, aquí van néixer els grans de la Rumba catalana. Veurem històries i anècdotes dels protagonistes i com va començar tot de la mà de la Lola Flores i el Pescaílla, Peret i el Gato Pérez.

Passejar per les diferents places i carrers de la Vila de Gràcia sempre és un plaer, un plaer per a tothom, que permet veure la vida quotidiana d'un racó de Barcelona que encara no ha estat envaït pel turisme de masses i ha sabut retenir l'essència de la Barcelona de la dècada de 1970 que ja ha desaparegut i que avui molts anhelen. Visca Vila de Gràcia!