Siurana
Siurana

VISITA A SIURANA I RUTA VINÍCOLA


Avui ens acostem a Siurana, un poblet de conte situat a unes dues hores al sud de Barcelona. Un lloc que porta tatuat a la seva pell històries de setges inacabables i conquestes impossibles.

Encinglerada en un lloc inexpugnable sobre el riu Siurana, van ser necessaris cavallers de quatre comtes per sotmetre a aquesta petita ciutat. El seu castell defensava una frontera infranquejable que va ser fins l'any 1153 l'últim bastió de la Reconquesta a Catalunya.

Pels seus carrers, i caminant a la vora dels seus precipicis i penya-segats, descobrirem la història d'aquest lloc de somni i el tràgic final de la seva reina a l'arribada dels cristians.

Abdelazia, la reina mora, abans de veure’s sotmesa al poder cristià, va preferir llançar-se al buit des d'un precipici amb el seu cavall. Durant la visita, coneixerem la seva història i com a dia d'avui, roman marcada a la roca l'empremta de la ferradura del cavall de l’Abdelazia en la seva inútil resistència a llançar-se al buit.

Amb el tràgic final de l’Abdelazia, veiem com desapareix de forma definitiva l'últim bastió sarraí a Catalunya.

Visitarem a més l'església romànica del poble, i contemplarem també les magnífiques vistes asseguts en els diferents penya-segats que envolten el poble, i finalment gaudirem passejant pels seus magnífiques carrers empedrats.

En el nostre viatge tenim temps per a tot, ja sigui durant l'anada o a la tornada, essent estiu, tindrem l'ocasió de prendre un bany al pantà de Siurana per a refrescar-nos, es tracta d'un lloc d'aigües netes i tranquil•les on s'ofereix la possibilitat de practicar tot tipus d'esports aquàtics.

Ja de tornada a Barcelona, ens aproparem a una cooperativa vinícola on tindrem el plaer de degustar els vins locals de la regió, així com de gaudir d'altres productes casolans típics de la comarca.

A què esperes?