Garrotxa
Garrotxa
Garrotxa
Garrotxa
Garrotxa
Garrotxa
Garrotxa
Garrotxa
Garrotxa
Garrotxa
Garrotxa
Garrotxa
Garrotxa
Garrotxa
Garrotxa
Garrotxa

La zona volcànica de la Garrotxa i Besalú


Porteu calçat còmode, que ens disposem a visitar un dels racons més bonics de la Garrotxa, marxem cap a Santa Pau i la Fageda d'en Jordà! I seguidament, Besalú!

Entrarem al bosc de faigs més conegut de Catalunya, protegit com una de les 26 reserves naturals del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Durant tot l'any, els colors d'aquest paratge ens transportaran a un paisatge típic de un conte de fades. Prendrem un dels seus camins i anirem direcció cap alguns dels més de 20 volcans que hi ha en aquest indret, fins i tot, passejarem per dins alguns dels seus cràters.

A través de boscos i paisatges que us deixaran sense alè, arribarem al volcà Croscat, on podrem veure els seu interior gràcies a l'antiga extracció de pedra. Tot seguit, passejarem pel seu voltant i ens introduirem totalment dins la fageda amb unes vistes espectaculars.

Des d'aquí pujarem al volcà de Santa Margarida, que amb una capella templera al centre del seu cràter, és un dels racons més espectaculars del parc i al mateix temps, un lloc únic a tot Europa.

El viatge no requereix cap preparació física o sobreesforç, però us recomanem fer un petit picnic per reposar forces quan visitem el centre del cràter del volcà, i al mateix temps, podreu gaudir de la tranquil.litat de la vista panoràmica.

Un cop feta la nostra ruta pel parc, toca visitar el poble de Besalú. Aquest nucli en forma de fortalesa medieval, és el màxim exponent del romànic a Catalunya i està considerat un dels pobles més bonics d'Espanya.

Va ser un important centre comercial durant l'edat mitjana, on anaven comerciants d'arreu d'Europa, el seu origen és datat al segle X amb l'establiment del Castell, la fortalesa, les muralles, l'església i el monestir.

Podrem passejar pels seus carrers, visitar el monestir, el barri jueu, l'antiga sinagoga, la Cúria Reial i finalment el pont fortificat.

El poble està completament emmurallat i hi ha diversos racons que es ofereixen unes vistes que ens transportaran a l'època dels reis i cavallers, fent que ens sentim part d'una història que encara és molt viva en el lloc.

Després de visitar uns paratges de somni, caminar entre els volcans i conèixer un dels pobles més bonics d'Espanya, amb tota seguretat podreu afirmar que heu estat en un dels llocs més característics i més bonics d'Europa, sens dubte! A què espereu?